четвъртък, 24 юли 2008 г.

50 000 ще чакат „Металика” на Националния стадион

50 000 ще чакат „Металика” на Националния стадион
Тази вечер е най-дългоочакваният концерт на „Металика” на Националния стадион
„Васил Левски”. Девет години след уникалното си шоу в Пловдив музикантите се връщат в България за още по-добро представяне. Американските групи „The Sword” и „Down” ще подгряват „Металика”. Четиримата музиканти от бандата се очаква да се появят на сцената около 21,00 часа. Вратите на Националния стадион ще бъдат отворени за феновете от 15,00 часа. Вече е готова огромната сцена за шоуто на „Металика”. Строежът й е продължил четири дни. Тя е висока 3 метра и широка 25 метра. Тревата и пистата на стадиона са покрити със специална настилка. Пристигнала е и техниката на музикантите, превозвана с 21 тира. Повече от 50 000 души се очакват на стадиона за концерта на „Металика”. Билетите са на привършване. Вече се продават и такива на черно. Проверка на Дарик установи, че цената им стига до 300 – 350 лева. Ето какво казва Петър Петров от „Болкан Ентъртеймънт”, компанията, която води „Металика” у нас: Капацитетът на стадиона, с правостоящите на терен, е около 53 000 души. Очаквам стадионът да бъде пълен. И както вървят нещата - ще се случи точно това. Абсолютна тайна е списъкът с песните, които „Металика” ще пеят на българските си фенове. Предполага се, че в сет листа ще преобладават хитове от първите албуми на групата. 100% сигурно е, че няма да има песни от новото CD „Death Magnetic”, чиято премиера е планирана за септември.

Противоречиви са информациите и за хонорара, който ще приберат „Металика” за концерта си в София. Сумата започва от 1,5 милиона долара и стига до 2 милиона долара. „Това е тема, която не желая да дискутирам с никого. Истината е такава, каквато я знаем аз и мениджърът им”, каза Петър Петров.

Заради концерта на „Металика” движението около Националния стадионВасил Левски” ще бъде затруднено.

След 15,00 часа някои участъци от улица „Гурко” и булевард „Евлоги Георгиев” ще бъдат затворени за движение на леки автомобили. Ще се променят и маршрутите на автобуси 75 и 114. Закрити ще бъдат и всички сини зони около стадиона.

От 15,00 часа до 24,00 часа на 25 юли се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на масовия градски транспорт, по улица „Гурко” между бул. „Васил Левски” и бул.”Евлоги Георгиев”, както и по бул.”Евлоги Георгиев” между бул.”Драган Цанков” и Орлов мост. От 15,00 часа до 24,00 часа на 25 юли частично се променят маршрутите на автобуси 75 и 114, както следва: автобус 75 - скъсява се маршрутът до Военна академия.

Няма коментари: