четвъртък, 24 юли 2008 г.

Сидеров: Станишев си играе с държавата като малко дете с влакче

Атака ще обмисли самостоятелно да напусне парламента на есен, заяви Волен Сидеров | AFP

Атака ще обмисли самостоятелно да напусне парламента на есен, заяви лидерът на партията Волен Сидеров. Според Атака всички опозиционни партии трябва да напуснат за да има политически ефект, но все още има колебания сред останалите политически сили в дясно.

Днес или утре ще се срещна с лидерите на другите опозиционни партии да запланираме действията си от септември, каза Сидеров. Не виждаме смисъл да продължаваме, да легитимираме това корумпирано мнозинство, както и да се бави обявяване на непримиримост към това управление, допълни той, цитиран от БГНЕС.

Според Сидеров е наивно да се смята, че правителството ще се обърне на 180 градуса до края на годината и затова нямало смисъл да се чака, а трябва да се предизвикат предсрочни избори.

По думите на Сидеров, поведението на премиера Сергей Станишев на пресконференцията вчера е било безхаберно и безотговорно. „Вместо да застане да обясни по мъжки грешките на правителството и да уволни виновните министри, Станишев ни обясняваше как няма да пипа никой и как всичко е наред“, допълни лидерът на Атака.

Той оприличи премиерът на дете, което си играе с влакче, а всъщност той си играе с цялата държава. Според Атака системата за усвояване на еврофондовете е лоша, а в България е съвсем деформирана. Затова, чрез своите евродепутати партията ще предложи, да се създаде специална извън правителствена агенция, която да управлява усвояването на всички еврофондове.

В Агенцията трябва да бъдат включени представителите на ЕК, на правителството, на политическите сили и на неправителствените организации. Към Агенцията за усвояване да се създаде и Агенция за контрол, предлагат още от Атака. Като компенсация за наложените финансови санкции, Сидеров предложи, да се отворят блоковете на АЕЦ Козлодуй.

Няма коментари: